Stichting Vrienden van ‘De Roos’

De Stichting Vrienden van 'De Roos', opgericht op 10 februari 2003,neemt een onafhankelijke positie in,haar doelstelling is echter wel een afgeleide van de doelstelling van Museum De Roos en in alle activiteiten richt zij zich op het belang van het museum.


Het doel van de Stichting Vrienden is Museum De Roos met raad en daad - maar zeker financieel – te ondersteunen. De afgelopen jaren heeft de stichting diverse keren een financiële bijdrage gedaan voor de aankoop van objecten die de kerncollectie van het museum ten goede komt. Regelmatig zijn bedragen gedoneerd voor de aanschaf van schilderijen van Bergse kunstenaars of voor kunstenaars die Geertruidenberg als onderwerp hadden gekozen. De laatste grote bijdrage was voor een groot LED-scherm om de documentaire over de gemeente Geertruidenberg - 'Oude rijkdom, nieuwe rijkdom' optimaal te kunnen tonen.

Twee keer per jaar gaat er een Nieuwsbrief uit; de eerste Nieuwsbrief dateert al van 3 september 2003. 

Via de Nieuwsbrief worden de Vrienden op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen in het museum en de activiteiten van de Stichting Vrienden.

 

Aanmelden als Vriend

Als u na het lezen van het voorgaande ook Vriend / Vriendin wilt worden, stuur dan bijgaand Inschrijfformulier Stichting Vrienden van de Roos(volledig ingevuld) in. 

Vriend/Vriendin van 'De Roos' kunt u worden voor minimaal € 12,50 per jaar. Particulieren kunnen ook eenmalig € 250,00 storten en zijn dan Vriend-/Vriendin-voor-het-leven. Bedrijven kunnen Vriend worden voor € 125,00 per jaar.

Ons rekeningnummer is NL98RABO0143049429 ten name van Stichting Vrienden van 'De Roos', Walgang 34, 4931 JD Geertruidenberg. Contactpersoon: Piet Dros, Antoon Coolenstraat 6, 4942 EE Raamsdonksveer, tel: 06-51257038. Mail: Vriendenvanderoos@gmail.com

Na ontvangst van uw aanmelding en betaling van de donatie ontvangt u een bevestiging in de vorm van een welkomstbrief.

Vrienden/Vriendinnen genieten de volgende voordelen:

  • gratis toegang tot het museum
  • een korting van 50% voor een introducé(e)
  • toezending van de Nieuwsbrief zo mogelijk per e-mail
  • korting bij deelname aan te organiseren activiteiten
  • een uitnodiging bij opening van nieuwe tentoonstellingen in museum 'De Roos'